Böcker om renovering

By in
No comments

I dessa tider är det många som passar på att renovera sina hem. För att vara säker på att din renovering blir så bra som möjligt kan du anlita någon som hjälper dig med den del av renoveringen du behöver hjälp med. Om du aldrig har målat förut kan det till exempel vara en bra idé att anlita en målare. Det du behöver göra då är att hitta ett måleri och se vad de tar för att anlita en målare. När du anlitar ett proffs kan du vara säker på att resultatet blir så bra det kan bli eftersom de både har kunskap och erfarenhet.

Om du vill skaffa dig fler kunskaper kring renovering kan du läsa böcker. I den här artikeln kommer du att få tips på böcker du kan läsa för att få bra kunskaper på ämnet renovering.

Så renoveras torp och gårdar

Har du en gård eller ett gammalt torp som har ett visst renoveringsbehov? då ska du läsa boken så renoveras torp och gårdar som är skriven av ett flertal författare: Göran Söderström, Elisabet Stavenow-Hidemark, Axel Unnerbäck och Ove Hidemark. I den här boken delar författarna med sig av tips och råd kring hur man renoverar ett äldre hus på ett sätt som gör husen rättvisa genom de renoveringsmetoder som användes när husen byggdes.

Det kan inte mer än rasa – konsten att äga ett lantställe

Har du ett lantställe med ett visst renoveringsbehov? Då är det boken Det kan inte mer än rasa: konsten att äga lantställe, den bok du bör plocka upp. Boken är skriven av Daniel Österhof och Michel Westlund som tillsammans köpte ett lantställe utanför Bräcke i Jämtland som de på egen hand har renoverat. I den här boken ger de dig massor av tips på hur du kan renovera ditt lantställe.

Rumsrent

För ett par år sedan kom det fram flera fall där det visade sig att byggbranschen använt material som marknadsförts som giftfritt, men efter granskningen visade det sig att det var tvärt om. Det gjorde att många började se över de material som användes i hemmet i samband med renovering och det var så idén till denna bok kom. I boken rumsrent går författaren Katarina Johnsson igenom massor av tips på saker som kan vara bra att tänka på om du vill renovera hemma på ett mer hållbart sätt.

The Visual Handbook of Building and Remodeling

The Visual Handbook of Building and Remodeling är precis vad det låter som, en bok där du får guider i form av bilder och texter som på ett enkelt och pedagogiskt sätt visar dig hur du kan gå tillväga för att renovera och bygga om i ditt hem. Boken är skriven av författaren Charlie Wing och boken har fått flera upplagor eftersom att den är så populär. Det här är en bok du kommer kunna gå tillbaka till många gånger när du behöver tips på hur du renoverar.