En penna och tangentbord

Skriva för hand eller på dator?

By in
No comments

En öppen bokIdag görs nästan allt arbete via datorn. Det innebär att man förväntas skriva det mesta på sin dator. Dock har alla olika åsikter när det kommer till hur man vill skriva. Om det är små minnesanteckningar från ett möte kan det ibland vara enklare att skriva på ett papper. Vissa tycker att de kommer ihåg bättre om de skriver för hand. Sedan behöver man ju hålla reda på sina papper för att veta vilka saker man har kvar att göra. På datorn är det enkelt att använda sig av noteringar som man kan sudda allt eftersom.

Om man skriver för hand vill man ha bra ljus och då kan en Ljusstake vara en bra ljuskälla att skriva på, eller alla fall hjälpa en att komma i rätt skaparstämning. Det kan vara ett bra sätt att samla sina tankar då det generellt tar längre tid att skriva för hand än på en dator. Ska man skriva mycket och skicka ut till andra människor är datorn ett mycket bättre alternativ för miljön. Man slipper använda sig av papper och kan enkelt dela med sig av informationen via mail. Vissa skriver stödord först för hand för att sedan skriva på datorn, alla har sitt eget sätt.

Om man har bestämt sig för att skriva en bok är det idag nästan uteslutande praxis att det görs på dator. Många förlag tar idag bara in manus som finns i digital form, möjligen via ett USB-minne. Det finns dom som idag vill skriva sitt manus på en hederlig skrivmaskin, gör man det måste man vara beredd att skriva det digitalt.

Hur vill du skriva dina texter?

Om man skriver på sin fritid kan man i större utsträckning själv styra över hur man vill skriva sin text. Är man på arbetet så handlar det ofta om att producera i större mängd och då krävs det att man skriver digitalt. Är det ett viktigt mail som alla behöver ta del av eller är det något som bara jag behöver? Oavsett vad man själv föredrar behöver man ibland välja hur man skriver sina ord utifrån situationen.

En kvinna skriver på dator

I framtiden kan det mycket väl vara så att man inte kommer ha papper och penna på ett kontor. Idag finns det så många olika program att man digitalt kan välja att göra anteckningar. Om du själv försöker gå över till att vara mer digital finns det många bra program att ta del av.

Det finns flera sätt att göra datorn mer personlig om man vill. När man ändå har den med för att skriva på kan man smycka ut den med olika klistermärken. Man kan också hitta många typer av skal för att skydda den som kan ge en extra touch. Använd något som gör dig riktigt glad som bakgrund och välj en färgskala som du gillar. Gör din dator mycket mer personlig och lägg bort anteckningsblocket som du annars har med dig. På så vis går du till att vara digital.