Kapten Corellis mandolin

By in
No comments

Författaren till Kapten Corellis mandolin  heter Louis de Berniéres. Själva romanen har blivit så omskriven och älskad att den slutligen också filmatiserats. För många är det en välskriven roman som andas spirande kärlek och magisk poesi. Huruvida filmen faktiskt lyckas återspegla romanens hjärta och karaktär är en annan historia.

I händelsernas centrum finns en långsamt växande kärlekshistora mellan en ung grekisk flicka och en italiensk militär som utspelar sig på den grekiska ön Kefalinia under andra världskriget. Den italienska militären ockuperar den lilla ön och soldaten Antonio Corelli blir placerad hemma hos den unga flickan Pelagia och hennes far läkaren Iannis.

Det är inte alls självklart att det överhuvudtaget ska bli tal om någon kärlek då paret har en hel del motgångar att övervinna innan de finner varandra. Pelagia är förlovad med en annan man och hon avskyr kaptenen och allt han står för. Det tar tid för henne att inse att han är en mångsidig man med ett goda intentioner som dessutom är djupt förälskad i henne. Med hjälp av sin mandolin, sin humor och sin kärlek lyckas kapten Corelli slutligen vinna hela byns förtroende och den unga flickans hjärta.