Vad är en författare?

By in
No comments

De flesta bokälskare har nog någon gång önskat att de själva kunde skriva en bok och öppna upp en helt egen värld för andra att förälska sig i. En hel del har ofta ställt sig frågan vad en författare egentligen är och vad det är som gör att vissa människor har en inneboende förmåga att beröra andra med sina ord.

Att vara författare handlar naturligtvis om att man har förmågan att skriva texter, men det handlar också om att man faktiskt inte blir författare förrän man har gett ut en bok. Författarskapet är kort och gott en yrkesroll och en författare (om kvinnor även författarinna) är en person som skriver texter, såsom romaner, noveller och artiklar  med intentionen att de ska publiceras

För många är det en dröm att få ge ut en bok och en hel del författare vittnar om magin i att med ord förmedla tankar och känslor som i läsaren ger upphov till olika äventyr och upplevelser. Vem skulle inte vilja arbeta med fantasin som redskap och ha förmånen att få spendera sin tid i trolska skogar bland älvor och allsköns berättelser.